DYSKUSJE - ZGŁOŚ WPIS NA FORUM
Potrącono chłopca na rowerze. Zabrał go śmigłowiec

To czy przejeżdżał czy przechodził to się jeszcze okaże. Czy ktoś widział, czy mu się zdawało że widział. Więc nie osądzajcie.

Niewiemy jaki wiek, jak mniej jak 10 lat to dziecko jest na rowerze traktowany jak pieszy i może przejeżdzać przez pasy ale pod opieką opiekuna (opiekun takiego dziecka też może przejeżdzać). Może, ale nie musi, bezpieczniej przeprowadzić.

Jak powyżej 10 lat to musi przeprowadzać.

Oczywiście, najrozsądniej zawsze przeprowadzać, szczególnie na ruchliwych drogach.

Ale tak psioczycie na rowerzystów. Jestem jak większość zarówno kierowcą, rowerzystą jak i pieszym. Przechodzę w tym miejscu często i to co wyprawiają kierowcy to woła o pomstę do nieba. Są 3 pasy, wchodzę dopiero jak zatrzymają się samochody na pasie na który wchodzę, przechodzę jeden, kończe drugi, a na trzecim kierowca przejeżdza mi prawie po nogach. Nieraz po 2 razy trzeba stawać, żeby przejść. Zdarzyło mi się nawet takiego jednego dogonić na BP, tłumaczył, że wogóle mnie nie widział. No pewnie bo po co się rozglądać.

Niewiem, niewidziałem tej sytuacji, ale często jest tak, że nawet jak pieszy czy rowerzysta zawini, to gdyby kierowca zachował należytą ostrożność dojeżdzając do pasów, to mógłby uniknąć zdarzenia. Ale po co, przecież najlepiej się nie rozglądnąć i dodać gazu przed przejściem dla pieszych, żeby czasem nie trzeba się było zatrzymać. Tak drodzy kierowcy, widzicie rowerzystów łamiących przepisy, ale popatrzcie na siebie, czy nie łamiecie tych przepisów, nie rozglądając się, nie zwalniając, rozmawiając z telefonem w ręce.

Minimum 1 słowo.
Uwaga:
Zgłoszenie trafi do moderatora, który podejmie ostateczną decyzję o usunięciu wpisu lub jego pozostawieniu.
DYSKUSJE
TWOJE KONTO
  • Zaloguj się aby uzyskać dostęp do konta
PYTANIA, PROBLEMY, SUGESTIE
13 493 44 44
REKLAMA