"Nie chcę, aby moje miasto było kojarzone tylko przez pryzmat poglądów politycznych, które uderzają w kobiety i ich prawo do samostanowienia" - może jakieś konkretne przykłady? Jakie decyzje polityczne uderzają w kobiety, w którym miejscu kobiety nie mają prawa do samostanowienia? ul. Praw Kobiet? , że niby których praw nie mają kobiety w Polsce? Prawa do aborcji na "rządanie"? (pisownia wg strajku kobiet). To może lepiej ul. Prawa do aborcji lub ul. Aborcjonistek. Nie jestem za zmuszaniem kobiet do rodzenia dzieci nie mających szans na przeżycie po urodzeniu, ale jeśli w konstytucji jest tak zapisane, to może trzeba ją zmienić? Przeciwnicy aborcji =średniowiecze, strajk kobiet=aborcja na żądanie=nowoczesność - co za bzdury. Co z antykoncepcją? takie nowoczesne, a nie wiedzą że jest coś takiego? Nie dla każdej kobiety aborcja jest Ok, jak pąknięcie tabletki na pasożyty, dla zdecydowanej większości to trauma, coś okropnego, depresja, niekiedy samobójstwo, gdzie są wtedy kobiety ze strajku kobiet, starają się pomóc tym kobietom?