DYSKUSJE - ZGŁOŚ WPIS NA FORUM
Spada liczba mieszkańców Krosna, brakuje młodych ludzi

shadow1965 chyba źle mnie zrozumiałeś. ja nie piszę, że ubytek ludzi z Krosna mnie cieszy tylko stwierdzam fakt, że tak jest i jest to norma. Nie ma to nic wspólnego z miejscami pracy, poziomem służby zdrowia, zarządzaniem itd itp. Duże miasta też tracą : Łódź, Wrocław, Poznań, Toruń, Katowice, można by dłużej. Tam chyba praca jest. Jest tylko jedna przyczyna: ludzie chcą wygodnie żyć i nie chcą mieć dzieci, góra 1-2. Odkłada się decyzję o ich posiadaniu na później a potem jest problem z zajściem w ciążę. Popatrz np co się dzieje na Litwie, Łotwie czy bogatej Estonii. Te kraje powoli się wyludniają. Skandynawia notuje wzrost tylko ze względu na napływ imigrantów. Co 10 Szwed już jest czarny i oni ratują w przebogatej Szwecji demografię. W większości stolic afrykańskich liczba ludności się nawet potroiła w ciągu ostatnich 20 lat. Chyba nie sądziśz że z powodu genialnego zarządzania ich włodarzy, miejsc pracy czy znakomitej służby zdrowia ?

Minimum 1 słowo.
Uwaga:
Zgłoszenie trafi do moderatora, który podejmie ostateczną decyzję o usunięciu wpisu lub jego pozostawieniu.
DYSKUSJE
TWOJE KONTO
  • Zaloguj się aby uzyskać dostęp do konta
PYTANIA, PROBLEMY, SUGESTIE
13 493 44 44
REKLAMA