Panie Kowalski, mój błąd. Nie napisał Pan gruba klucha. Jednak jak można oceniać człowieka nie znając go? Nie każdy jest specjalistą w każdej dziedzinie jak większość osób negatywnie komentujących. Wg mnie zgłoszenie się do specjalistów od treningu czy diety jest bardzo rozsądne jeśli samemu nie ma się o tym pojęcia. Czy jak jest się chorym to samemu się leczy? Czy idzie się do lekarza. Czy jak zepsuje się samochód to samemu się naprawia? Czy oddaje do mechanika. I można tak wymieniać w nieskonczonosc. Chyba lepiej oddać się w ręce osób, które się tym z powodzeniem zajmują niż samodzielnie psuć swoje zdrowie. Mój brat chodzi na siłownie i mówi że jest dramat jeśli chodzi o to jak ludzie sobie zdrowie psują źle wykonując ćwiczenia. Sam jest po AWF i twierdzi że jeśli się nie ma o tym zielonego pojęcia to najlepiej oddać się w ręce sprawdzonego trenera. To samo dotyczy się lekarza, mechanika, budowlanca czy kogoś innego. Nie rozumiem czemu Pan pisze ze zna Pan to środowisko i wszystkich wrzuca do jednego wora. Zna Pan wszystkich tych trenerów? Wszyscy są źli? Ja rozumiem co się dzieje na portalach bo mam fb czy ig. Też mnie w oczy kole to że teraz głównie wypinanie pośladków i piersi się liczy i jest w cenie a nie wiedza. Ale nie ma co wszystkich wrzucać do jednego worka bo stereotypowe myślenie jest bardzo złe i krzywdzące. Natomiast najłatwiej jest wejść i skomentować i skrytykować. Napisać że ktoś jest leniwą kluchą, że pizze można w domu sobie zrobić. No to przestańmy chodzić do fryzjera, stamtologa, kardiologa, mechanika, restauracji. W każdej grupie społecznej znajdzie ktoś kto zawiedzie nasze oczekiwania. Nie znam tych trenerów. Słyszałam tylko z opowieści kolegi, który jest zachwycony, a także z opini na fb i komentarzy. Widocznie nie jest mu szkoda płacić pieniądze za treningi i opiekę. Jego pieniądze to jego sprawa. Ktoś inny wyda pieniądze na coś innego co jemu sprawi przyjemność i to że poczuje się lepiej. Co to kogo obchodzi. I ludzie, przestańcie myśleć stereotypowo i oczerniać innych i wrzucać do jednego wora. Ja się cieszę że ktoś wpada na jakiś dobry pomysł. Fajnie byłoby wrócić po wszystkim do restauracji którą lubimy. Fajnie byłoby pójść do kosmetyczki i fryzjera. Ale chcąc utrzymać swoje działalnosci muszą teraz niestety mocno kombinować. Trzymam jednak kciuki. Sama prowadzę firmę i wiem jaki to ciężki okres teraz. Dlatego ludzie, trochę więcej wyrozumiałości i mniej jadu.