DYSKUSJE - ZGŁOŚ WPIS NA FORUM
Pizza "zrób to sam". Epidemia wyzwoliła innowacje

Panie Kowalski, mój błąd. Nie napisał Pan gruba klucha. Jednak jak można oceniać człowieka nie znając go? Nie każdy jest specjalistą w każdej dziedzinie jak większość osób negatywnie komentujących. Wg mnie zgłoszenie się do specjalistów od treningu czy diety jest bardzo rozsądne jeśli samemu nie ma się o tym pojęcia. Czy jak jest się chorym to samemu się leczy? Czy idzie się do lekarza. Czy jak zepsuje się samochód to samemu się naprawia? Czy oddaje do mechanika. I można tak wymieniać w nieskonczonosc. Chyba lepiej oddać się w ręce osób, które się tym z powodzeniem zajmują niż samodzielnie psuć swoje zdrowie. Mój brat chodzi na siłownie i mówi że jest dramat jeśli chodzi o to jak ludzie sobie zdrowie psują źle wykonując ćwiczenia. Sam jest po AWF i twierdzi że jeśli się nie ma o tym zielonego pojęcia to najlepiej oddać się w ręce sprawdzonego trenera. To samo dotyczy się lekarza, mechanika, budowlanca czy kogoś innego. Nie rozumiem czemu Pan pisze ze zna Pan to środowisko i wszystkich wrzuca do jednego wora. Zna Pan wszystkich tych trenerów? Wszyscy są źli? Ja rozumiem co się dzieje na portalach bo mam fb czy ig. Też mnie w oczy kole to że teraz głównie wypinanie pośladków i piersi się liczy i jest w cenie a nie wiedza. Ale nie ma co wszystkich wrzucać do jednego worka bo stereotypowe myślenie jest bardzo złe i krzywdzące. Natomiast najłatwiej jest wejść i skomentować i skrytykować. Napisać że ktoś jest leniwą kluchą, że pizze można w domu sobie zrobić. No to przestańmy chodzić do fryzjera, stamtologa, kardiologa, mechanika, restauracji. W każdej grupie społecznej znajdzie ktoś kto zawiedzie nasze oczekiwania. Nie znam tych trenerów. Słyszałam tylko z opowieści kolegi, który jest zachwycony, a także z opini na fb i komentarzy. Widocznie nie jest mu szkoda płacić pieniądze za treningi i opiekę. Jego pieniądze to jego sprawa. Ktoś inny wyda pieniądze na coś innego co jemu sprawi przyjemność i to że poczuje się lepiej. Co to kogo obchodzi. I ludzie, przestańcie myśleć stereotypowo i oczerniać innych i wrzucać do jednego wora. Ja się cieszę że ktoś wpada na jakiś dobry pomysł. Fajnie byłoby wrócić po wszystkim do restauracji którą lubimy. Fajnie byłoby pójść do kosmetyczki i fryzjera. Ale chcąc utrzymać swoje działalnosci muszą teraz niestety mocno kombinować. Trzymam jednak kciuki. Sama prowadzę firmę i wiem jaki to ciężki okres teraz. Dlatego ludzie, trochę więcej wyrozumiałości i mniej jadu.

Minimum 1 słowo.
Uwaga:
Zgłoszenie trafi do moderatora, który podejmie ostateczną decyzję o usunięciu wpisu lub jego pozostawieniu.
DYSKUSJE
TWOJE KONTO
  • Zaloguj się aby uzyskać dostęp do konta
PYTANIA, PROBLEMY, SUGESTIE
13 493 44 44
REKLAMA