RavNieruchomości - gratuluję pomysłu z przeszkoleniem nowych i zwolneineim obecnych... nie rozwiąże to problemu - nadal będą zarabiać najniższa krajową. Może masz ochotę popracować w tych szczególnych warunkach za tę kwotę? Jesteś chętny do podjęcia pracy w ZUO? Może warto sprawdzić, jak ta praca wygląda?
Też jestem z miasta, też moje śmieci podrożały, ale wkurwia mnie to, że jednym z postulatów miasta co do podniesienia ceny śmieci była podwyżka płac na ZUO... pracownicy jej nie dostali - widziałam kilka kwitków z wynagrodzeń - ich płace zostały podniesione średnio o 25 groszy za godzinę !!!
Jeśli nie masz problemów z matematyką to podpowiem ci, że średnio w miesiący jest między 20, a 22 dni pracy w systemie ośmiogodzinnym daje nam to 40 - 44 złote podwyżki miesięczni :) Obłędna kwota prawda?
Jak to policzyłam: 20 dni x 8 godzin = 160 godzin pracy w niesiącu
160 godzi x 0,25 zł = 40 zł ( wychodzi kwota miesięcznej podwyżki)
nadmienię, że jest to zdaje się kwota brutto - czyli do pomniejszenia o podoatek i składki! Czyli tak na prawdę dostali średnio około 30 złotych podwyżki na miesiąc...
Zważywszy ile jest mieszkańców płacących za śmieci - to jest to żałosne i szczerze mówiąc więcej niż śmieszne - jak dla mnie zarząd się zbłaźnił rzucając im taki ochłap. Ludziom, którzy co dnia na nich pracują i na te ich wypaśne samochody, garniturki i wczasy zagraniczne...
Myślę, że pan Prezes w tym czasie nieco wyższą podwyżkę uzyskał