DYSKUSJE
Tankowanie paliwa MOL
reaktywator
19.10.2023 07:09

A te "mniejsze" to skąd biorą paliwo, nie z polskich rafineri w Gdańsku i Płocku?

Z sieci -

"Skąd mamy paliwo w Polsce? Głównym dostawcą w 2022 r. tego paliwa do Polski była Rosja z udziałem 37 proc., ale to i tak znacznie mniej niż rok wcześniej. Na drugim miejscu są Niemcy, trzecim – Holandia.

W zeszłym roku niewielkie ilości oleju napędowego Polska sprowadzała także z Chin, Tajwanu i Zjednoczonych Emiratów Arabskich, jak podaje POPiHN. Największym dostawcą tego paliwa w 2022 była jeszcze Rosja (36,5 proc. importu), zastępowana stopniowo przez Niemcy (25 proc.), Holandię (10,7 proc.)21 wrz 2023"

A Pinokio tak się darł na Niemcy i apelował do Unii by całkowite embargo zastosować, gdy tymczasem sam płacił Ruskim (pośrednio przez zakup paliwa) na wojnę z Ukrainą - mam nadzieję, że tro zakłamanie prawie poprzedniej władzy WRESZCIE DOTRZE DO ICH WYBORCÓW , a za przekręty zostaną odpowiednio osądzeni i ukarani.

reaktywator
na forum od listopada 2017
kurnachata
17.10.2023 23:08

Ja polecę mniejsze stacje paliw, widzę różnicę jak wychodzę z garażu, bo po paliwie z tych największych sieci to szło się udusić od spalin. Reszta ta polityka, sieć kupuje na giełdzie baryłki do przerobu, gdzie dowozi surowiec kto chce.

kurnachata
ramirez70
17.10.2023 19:27

@stary49 - a zapytam, jak tankowałeś w ubiegłym i tym roku na Orlenie to skąd miałeś ropę??? doczytaj sobie skąd i do kiedy Orlen kupował ropę jamalską. Osobiście wolę zatankowac na MOL niż na BP czy Shell.

ramirez70
igarashi
18.07.2023 09:33

stary pewnie pamięta, innym przypomnę : (pol.) "Polak, Węgier – dwa bratanki, i do szabli i do szklanki, oba zuchy, oba żwawi, niech im Pan Bóg błogosławi." - (węg.) "Lengyel, magyar – két jó barát, együtt harcol s issza borát, vitéz s bátor mindkettője, aldás szálljon mindkettőre."

igarashi
na forum od grudnia 2020
daniel10
18.07.2023 08:47

A od przyjaciela Mateusza Morawieckiego nijakiego Orbana to tankować? Czy tylko od przyjaciela Putina? Ale możesz sobie przecież pojechać na Ukrainę zatankować.

daniel10
stary49
17.07.2023 15:21
Jak dla mnie tankowanie paliwa MOL to pośrednie uczestnictwo w zabijaniu cywilnych mieszkanców Ukrainy, w tym dzieci. Takie paliwo pojawiło sie na stacji Scorpion, ja przestaje tam tankować, choć robiłem to od lat i proszę innych mieszkańców Krosna o przyłączenie się do bojkotu towaru od największego przyjaciela Putina niejakiego Orbana.
stary49
na forum od lipca 2023
DYSKUSJE
TWOJE KONTO
  • Zaloguj się aby uzyskać dostęp do konta
PYTANIA, PROBLEMY, SUGESTIE
13 493 44 44
REKLAMA