DYSKUSJE
Jakość ścieżek rowerowych
thejoker
22.01.2023 13:22

Krosno nie jest miastem przyjaznym rowerzystom, tu trzeba włożyć dużo kasy w infrastrukturę

thejoker
na forum od listopada 2017
nelia32
20.01.2023 16:36

Na trudne ścieżki można kupić rower górski. Jest on stworzony do jazdy po pagórkach czy większych górach. Widziałam, że w tym sklepie mają znane marki www.greenbike.pl/rowery-gorskie-c-13.html . Doradzą Wam specjalistycznie, jaki konkretnie model wybrać. Dostępne są też elektryczne modele dal osób, które nie maja aż tak dobrej kondycji. Ceny też są zróżnicowane, więc każdy coś wybierze.

nelia32
na forum od listopada 2021
keerf
07.09.2022 20:21

Scieżki są ale na pewno nie w Krosnie.Tutaj to to jakiś absurd projektowania i wykonania.W tym mieście liczy się tylko aby swoi zarobili na każdej inwestycji.

keerf
Szwejk
07.09.2022 19:54

Wystarczy tylko do przetargów wybierać solidne firmy a nie najtańsze i już będze lepiej. Natomiast do odbioru wykonanych ścieżek rowerowych można by zaprosić przedstawiceli cyklistów a nie tylko urzędników co nigdy nie siedzieli na rowerze.

Szwejk
kami
05.08.2022 13:48
W ostatni weekend zaprosiłem kilku znajomych z Polski do Krosna, aby pokazać uroki tego miasta. Z racji tego, że aktywnie spędzamy czas postanowiliśmy Krosno zwiedzić na urządzeniach UTO (unicykl elektryczny, hulajnoga elektryczna) i to by było na tyle. Stan krośnieńskich ścieżek, nawet chodników (UTO możemy w szczególnych sytuacjach poruszać się chodnikiem) woła o pomstę do nieba. Tutaj pytanie do magistratu, jak Państwo chcecie Krosno uczynić eko, kiedy mieszkańcy, turyści muszą jeździć ścieżkami, które mówiąc wprost są niebezpieczne? Brak oznakowania, ogromne uskoki na łączeniach, wystające krawężniki, dziury. Dopóki miasto nie będzie miało bezpiecznej infrastruktury UTO nie ma mowy, że mieszkańcy przesiądą się z aut na rower. Dodatkowo czytałem, że do Krosna ma wejść system elektrycznych hulajnóg - widziałem ceny, drogo, ale z drugiej strony proszę sobie wyobrazić jak taka hulajnoga wygląda po kilkuset kilometrach jazdy po nieprzystosowanym terenie? Aby miasto mogło się rozwijać, trzeba czymś przyciągnąć ludzi, zwłaszcza młodych, zaczynając od najprostszych rzeczy możemy dojść do sukcesu. Proponuję aby włodarz miasta codziennie przez miesiąc jeździł rowerem lub hulajnogą do pracy to tak w ramach konsultacji społecznych, może da to coś do myślenia.
kami
DYSKUSJE
TWOJE KONTO
  • Zaloguj się aby uzyskać dostęp do konta
PYTANIA, PROBLEMY, SUGESTIE
13 493 44 44
REKLAMA
Reklamę wyświetlono 20550 razy