DYSKUSJE
Tadeusz Rydzyk: ksiądz czy biznesmen?
salvator_mundi
08.03.2023 16:35

Anna Karoń-Ostrowska: Na ostatnim spotkaniu z Janem Pawłem II pytałam "dlaczego nie reagujesz". Milczał. A finał był wstrząsający

Próbowałam pytać o abp. Juliusza Paetza i Jan Paweł II odpowiedział mi milczeniem. Jakby był za szybą. Miałam poczucie, że to może być nasze ostatnie spotkanie. Gdy już się mieliśmy rozchodzić, powiedziałam, że chciałabym się przytulić. Też bardzo chciał się pożegnać. Wstał. Podeszłam. Przytuliłam się. Po chwili poczułam, że wielki mężczyzna wypada mi z rąk. Nie miał siły ustać na nogach - opisuje dr Anna Karoń-Ostrowska, dr filozofii, prywatnie wieloletnia przyjaciółka Jana Pawła II, swoje ostatnie spotkanie z Karolem Wojtyłą

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114883,29537129,(...)

Szczęść boże.....nie lękajcie się.

salvator_mundi
na forum od września 2021
centurion
07.03.2023 19:19

Prawaki i tak wiedzą swoje. Zaatakowano ich największego sojusznika politycznego - prawdą. Prawda dla kk i prawactwa to śmiertelne zagrożenie.

centurion
na forum od listopada 2017
rydzol
07.03.2023 14:38

Pewnie za kilkanaście może kilkadziesiąt lat, wyjdą takie fakty że pomniki jpII będą usuwane jak pomnik jankowskiego, ta instytucja jest przesiąknięta na wskroś obłudą podszytą oszustwem wpajanym od ponad 2000 lat ludziom na świecie.

rydzol
Konto zablokowane
skynet
06.03.2023 19:35

Kremówkowy mit pada? Bardzo dobrze, bez tego płytkiego, wiejskiego, obrzędowego katolicyzmu i wielbienia figurek, ten kraj w końcu odetchnie.

skynet
salvator_mundi
06.03.2023 18:11

Niech kałamuki yorgosowate to łykną

Karol Wojtyła tuszował pedofilię jako kardynał krakowski.

- Żyliśmy w jakieś mitologii – stwierdza Anna Karoń-Ostrowska, filozofka, publicystka portalu "Więź" i przyjaciółka Karola Wojtyły.Ona i wiele innych osób, które wypowiadają się w nowym reportażu Marcina Gutowskiego z TVN24, twierdzi, że nasza wiedza o Janie Pawle II była wybiórcza, szczątkowa i w dużym stopniu zakłamana.

teleshow.wp.pl/gutowski-karol-wojtyla-tuszowal-ped(...)

salvator_mundi
na forum od września 2021
reaktywator
06.03.2023 17:01

yorgosowata@, cóś do wchłonięcia pod twoją beretkę, z wskazanego przez ciebie PiSma "niepoprawni" -

Streszczenie:"Zaś Donald Tusk, onegdaj ten garnkowo-rondelkowy patelniarz vide rodem od zeptera coraz bardziej przybiera pozy, język, inżynierię Ch. Mansona

..., urojona werbalizacja wroga w AD 2023 przez guru sekty Tuska, czyni go grożnym, zbliża naprawdę coraz bardziej do Mansona, a oddala od tamtego drobnego akwizytora rondelków i patelni, jakim był D. Tusk jeszcze w l. 2005-2007.

pzdr"

Wchłonnięte, łyknięte?!

reaktywator
reaktywator
06.03.2023 16:42

@ yorgosowata mówi cóś o otumanianiu i daje link do PiSowskiego otumaniacza, gdzie jakiś Aleszumman przytacza jakiś list o Wałęsie z „Dziennika Związkowego” z Chicago bezimiennego autora, pod którym poza treścią w nawiasach widnieją nazwy organizacj takich jak:

"1. Stowarzyszenie „Ojcowizna” w USA, prezes Elżbieta Makowska

2. Liga Polskich Rodzin w Chicago, prezes Otylia Tomczyk-Zigman

3. Polski Ruch Narodowy, prezes Marek Stawiarski

4. Ruch Patriotyczno-Narodowy, prezes Anna Kaplita

5. Stowarzyszenie Patronek Polskich im. M.Skłodowskiej-Curie, prezes Maria Grudzińska

6. Fundacja „Rolnik Polski”, prezes Władysław Kowynia

7. Ruch Obrony Prawdy i Radia Maryja, prezes Antoni Bosak"

Otwieram i szukam w „Dziennik Związkowym” z Chicago nazwiska "Wałąsa"... doszedłem do początku br. i... 0, ani jeden raz się nie pojawiło!

Zerka jeszcze raz na wskazany link @yorgosowatej, a tam pod "artykułem" ... JEDEN, ale jakże wymowny komentarz:

- "KomentarzeJaki jest sens przypominania tekstu sprzed 11 lat??????????????? Humpty Dumpty5 Marca, 2023 - 12:31"

Takie artykuły faktycznie tylko dla (w liczbie mnogiej)

jbzd.com.pl/obr/1728100/bezmozg

reaktywator
centurion
06.03.2023 15:50

Dzięki PiS Polacy przejrzeli na oczy i zobaczyli nie tylko u Rydzyka to wielkie ZŁO polskiego kościoła , jego upadek moralny, hipokryzję, pazerność i bronienie pedofilów. Wstyd i hańba.

centurion
viserion
05.03.2023 21:17

Podłość dojnej zmiany i chytrego klechy jest warta tylko wzgardy i obrzydzenia. Będą do piekła czwórkami szli durnie yorgosowate i sponsorzy radia maryja z kont Spółek Skarbu Państwa.

viserion
Konto zablokowane
viserion
05.03.2023 21:04

Tumana już otumaniać nie potrzeba:)

Ojciec Rydzyk apeluje w Radiu Maryja. "Trzeba rozsiewać tę informację"

www.o2.pl/informacje/ojciec-rydzyk-apeluje-w-radiu(...)

...tak, tak trzeba rozsiewać tą informacje że jest oszustem i malwersantem i żaden z niego ojciec i kto mu te święcenia dał...

viserion
Konto zablokowane
/47
W polu powyżej wpisz numer strony, do której chcesz przejść
DYSKUSJE
TWOJE KONTO
  • Zaloguj się aby uzyskać dostęp do konta
PYTANIA, PROBLEMY, SUGESTIE
13 493 44 44
REKLAMA