Dzięki za wiadomość, bez problemu odbieram Polsat News i kamień z serca, odbiór bezproblemowy, tak więc nie trzeba wymieniać telewizora :-)
Do odbioru Polsat News HD HEVC potrzebny jest telewizor lub dekoder kompatybilny ze standardem DVB-T2, który już w przyszłym roku stanie się domyślnym na terenie naszego kraju. Dzięki temu będziemy mogli odbierać w naziemnej telewizji cyfrowej kanały w jakości HD.
Chcę dodać info, że od ostatnich dni czerwca z przekaźnika w Suchej Górze można odbierać kanał Polsat News.Jest dostępny z MUX 4 na kanale35.
Telewizor Samsung 2019 rok, ma kodeki wideo H.264 BP/MP/HP i HEVC (H.265 — Main, Main10) i niestety nic, nie łapie nowego formatu, resztę 38 kanałów bez problemu i dlatego mnie to dziwi bo powinien odbierać. Chyba że siła sygnału z Suchej Góry jest mała i antena nie wyłapie.
TVP 4k można odbierać ,ale trzeba mieć telewizor lub dekoder wspierający standard DVB T2 hevc 4 K. Jeśli chodzi o TVN,czy Polsat ,to można je odbierać na starszym sprzęcie do połowy 2022 r. Od tego czasu trzeba zaopatrzyć się w nowszy rodzaj telewizora lub dekodera. Brak odbioru TVN i Polsat ,to wina złego działania anteny.
Ja wręcz właśnie odwrotnie mam TVP Polonia HD, TVP 4K, TVP Rozrywka, TVP Dokument HD, TVP Kobieta HD a nie mam jednocześnie Polsatu, TVP ani TVNu w jednym ustawieniu anteny. Przestawiam antenę i na odwrót. Chyba to sprawa antenty albo może faktycznie czułości telewizydła.
Do odbioru kanału Polsat News HD HEVC jest potrzebny telewizor lub dekoder wspierający modulację DVB-T i mający kodek HEVC.
Polsat News HD HEVC nie jest nadawany w modulacji DVB-T2.