Jeśli chodzi o delegacje, to bardzo się mylisz, niemniej jednak ten fragment trochę mi pochlebia :). Sprawdziłam aktualną ofertę biblioteki publicznej i natrafiłam na kluby książki (obenie online). Sama idea jak najbardziej spełnia moje oczekiwania, ale ze zdjęć w Internecie widzę, że jest ona skierowana raczej do osób starszych bądź młodzieży, a ja chciałabym spróbować zawrzeć nowe znajomości w moim przedziale wiekowym (~25).
Może znaleźliby się chętni na tandem (wymianę językową)? Od siebie mogę zaoferować niemiecki (C2), ewentualnie angielski (B2). W zamian przyjmę możliwość ciekawej rozmowy po angielsku z kimś na podobnym poziomie albo kontaktu z podstawami zupełnie nowego języka. W obecnej sytuacji możnaby się spotykać online, w przyszłości - gdzieś na mieście, przy dobrej kawie czy herbacie :)
Czy ktoś miałby ochotę na taką formę spędzania czasu?
Trzeba jeszcze chwile poczekać. Zwykle fajne konferencje i prelekcje oferował RCKP a czasami biblioteka publiczna. Chociaż mam wrażenie że założyciel tematu został przysłany tutaj w delegacji z pracy, gdzieś z Warszawy czy Gdańska, więc nie wie że tutaj jest trochę inna mentalność. Jeśli ktoś zechce wykonać społecznie coś jak event dla reszty, to raczej będzie postrzegany z podejżeniem jaki jest jego ukryty w tym interes.
A w Polance życie płynie, jak choremu po rycynie. Wyswiechtane pepeszowki w otoczeniu kaleson gachow, ktorym trzeba zrobic kweste na bilety mks, bo wszystko przepili. Dlatego pandemia im nic nie zrobi od zgnusnienia w tej dziurze.Teraz im zostało szorowanie po osiedlu i ataki kryminalną grypserą na porządnych obywateli. zazdrosne, wyskrobane, zesocjalizowane klacze w kieratach wraz z agresywnymi pyrdasami tratującymi cudze prawa i swobody. pogonic te przybłedy z bloku socjalnego pijanice z wioch. do getta gdzies na peryferiach za drutem kolczastym pod prądem. w ogole głupie, zmanipulowane i nedzne te krosniaki, zakłamane kryminalichy, plugawe swinie, złodzieje, bandyci, pisnmwskie sztywniaki i frustraci.
Nie do końca chodziło mi o wydarzenie w rodzaju pójścia do knajpy, raczej takie, gdzie znajdując nowe kontakty można nauczyć się czegoś ciekawego. Oczywiścię zdaję sobie sprawę z tego, że mamy pandemię - chętnie wezmę udział w wydarzeniach online. Nie musi być ono bezpośrednio powiązane z Krosnem - chętnie przyjmę wszelkie ciekawe rekomendacje.
Też bym chciała pójść do knajpy, na jakieś fajne wydarzenie muzyczne, rozrywkowe czy kulturalne i poznać nowych ludzi. A tu nie dość, że małe miasto, w którym to się nie dzieje, to jeszcze epidemia. Smuteczki
Były jeszcze rok temu różne inicjatywy, lecz gdy przyszedł COVID to aktualnie nie ma żadnych zgromadzeń.
Od Nas tutaj na forum raczej niewiele można się nauczyć. Raczej dominuje gawędziarstwo na tematy lokalnej społeczności i wydarzenia. Co do języków obcych to mój niemiecki nie jest na wystarczającym jeszcze poziomie aby dokonać konwersacji, angielski już mógłby być do konwersacji na jakiś aktualny topic. Więc powstanie jedynie angielska grupa na Skype.