Dużo rzeczy można się z tego wątku dowiedzieć. Co sądzicie o marce Semilac. Jak dużo informacji znalazłam o tej marce na viperasklep.pl/Semilac-marka-ktora-odmienila-manic(...)/
Długi czas nakładałam hybrydy, robiłam sobie kilkutygodniowe przerwy, ale moje paznokcie i tak mocno się zniszczyły. Wtedy odkryłam manicure tytanowy - tutaj o nim sporo informacji tallulah.pl/manicure/manicure-tytanowy-warszawa Nie wierzyłam w to, ale moje paznokcie są z każdym założeniem zdrowsze i mocniejsze. I pięknie się trzymają. Minus - nie ma aż tylu kolorów co w przypadku hybryd, no i z samodzielnym nakładaniem trzeba mocno uważać. Mi nakłada jednak manicurzystka.
Ja skończyłam z hybrydą, skończyłam z lakierami kolorowymi naładowanymi chemią, teraz stawiam na naturalny skład i subtelny efekt, czyli french manicure couleurcaramel.pl/french-manicure Paznokcie odżyły dzięki nim i zawsze wyglądają bardzo schludnie :)
ja od zawsze robie paznokcie sama, najpierw klasycznymi lakierami, a teraz hybrydami i żelami budującymi z allepaznokcie.pl/pl/searchquery/jelly/1/phot/5?url(...) które same się poziomują. Na stronie mają ogromny asortyment i na pewno znajdziesz coś dla siebie.
Ja sama robię paznokcie, używam lakieru hybrydowego Provocater: https://provocater.pl/lakiery-hybrydowe. jest bardzo wydajny, dosć gęsty więc dobrze się go nakłada. Dobra pigmentacja - nie trzeba nakładać grubej warstwy lakieru by kolor był odpowiednio intenstwny. Do tego szybko się utwardza i jest wytrzymały.
Jesli masz jakies opory bo naczytalas sie roznych sprzecznych informacji to lepiej bedzie jak sobie odpuscisz. Moja znajoma korzysta z hybryd od bardzo dawna i nie miala zadnych problemow. Wiesz, zawsze mozesz rozejrzec sie za bardziej alternatywnymi metodami. Jedna z nich sa paznokcie robione metoda akrylowa .. mozna nauczyc sie tego i zrobic sobie w domu. Jakbys szukala materialow to dobrze sprawdzaja sie te od Indigo Nails - https://www.indigo-nails.com/pl,metoda-akrylowa.ht(...) Na ich blogu jest wszystko dokladnie przedstawione .. mozna sporo zaoszczedzic na uslugach kosmetyczki - wierz mi na slowo :)
Ja już się gubię - jedni mówią, ze hybryda niszczy paznokcie, inni, że po niej mają zdecydowanie mocniejszą swoją płytkę... Mi bardzo podobają się hubrydy, bo zwykle u kosmetyczki kolorów tych lakierów jest więcej niż tych zwykłych. Poza tym te wszystkie efekty... :D NO ale obawiam się o swoje paznokcie, ktore i tak są dość słabe, a jedynie o czasu do czasu nabierają nieco lepszej kondycji, jak teraz (więc szkoda byloby to zepsuć na własne życzenie).
Paznokcie po hybrydach miałam kruche i rozdwojone, a po kilku założeniach tytanu faktycznie widać różnicę są mocniejsze, nie łamią się tak łatwo