Nigdy nie znamy planów Polityków i Możnowładców, być może za 40 lat jest plan aby Krosno było stolicą kraju więc tylu inwestorów chce mieć tu już swoje budynki. To prawda że Krosno jest najbardziej dobrze zaopatrzonym miejscem w Polsce. Wiem to z doświadczenia gdy 5 lat temu wyjeżdżając na zachód kraju to tam nie mogłem dostać wielu potrzebnych rzeczy i trzeba było zamawiać w internecie. Podczas gdy w Krośnie wystarczyła chwila aby dostać się do kilku sklepów.
Może ktoś pokusi się o badania ile sklepów/punktów handlowych jest na 100 mieszkańców Krosna i jaki procent krośnian pracuje w handlu bo mam wrażenie że jest "sklep na sklepie"
Jak budowali VIVO to też wielu mówiło kto tam będzie kupował - nie wiem ile kupuje a ile chodzi rekreacyjnie ale na parkingu (niemałym) ciężko znaleźć miejsce. Myśle że sporą grupą kupujących są słowacy.
Bardzo dobra informacja . Nowe miejsca pracy ok. , tylko nie na 3/4 etatu , bo to jest domeną firm niemieckich działajacych w Polsce .
Handel i usługi....coraz więcej tego.
A przemysł - zakłady pracy zwijają się całej Polsce. Dokąd to zmierza???
Jeśli grupą docelową są emeryci to i owszem. Jest bardzo mocne uzasadnienie demograficzne.
Czyli lokalne firmy i przedsiębiorcy, którzy już teraz ledwo utrzymuja swoje biznesy mogą zwijać interes. Ludzi coraz mniej w tym mieście, kupujących jakościowo dobre produkty ubywa na rzecz wszechobecnej tandety tu masz - Agata Meble. Brawo. Nie wystarczy tego co jest przy Z-tce i paru innych, o Merkurym M. nie wspomnę. Aha i mocne uzasadnienie demograficzne - ciekawa argumentacja za inwestycją....
Tylko czekam na kolejną Biedronkę, Pepco, Rossman i inne, które są na każdym rogu.