Bardzo ważny temat, dobrze wiedzieć że nasze Krosno jest gotowe na sytuację kryzysową. Jedynym ogromnym osłabieniem faktycznie jest ten sabotaż właściciela "wody polskie", likwidując studnie, kiedy nikt nigdy nie pił tej wody podczas często nawet wielogodzinnych braków. Tę wodę zawsze pobierało się do potrzeb higieny i sanitarnych.
Mam nadzieję, że Ci którzy tak machają szabelką pierwsi ruszą na front, bo ja mam to gdzieś.W czasach kryzysu rzetelna i sprawdzona informacja jest na wagę złota. Sprawdzamy fakty i wyjaśniamy, zamiast siać panikę. Możesz wesprzeć naszą misję symboliczną wpłatą: buyGnojowica.to/Kompleks24
Ważne, że na UM jest syrena alarmowa ale jak chcesz się ukryć to wykop sobie zieiankę. Masz też inną opcje do wyboru w razie ataku wroga na Krosno, stać się uchodżcą, bo tu nie ma się gdzie schronić przed atakiem wroga.
Owszem jest schron (obecnie magazen straży pożarnej) z czasów II wojny światwej przy ul. Lwowskiej "odnaleziony" przez pracowników UM ale czy ta budowla w obecnych czasach spełnia wymogi bęzpieczeństwa stojąc na powierzchni ziemi?
Cytat z k24 z dnia 18.05.2022:
"Pracownikom magistratu udało się odnaleźć 10 miejsc ukrycia, przy czym trzeba pamiętać, że do końca nie spełniają one definicji schronu"
W czasach kryzysu rzetelna i sprawdzona informacja jest na wagę złota. Sprawdzamy fakty i wyjaśniamy, zamiast siać panikę. Możesz wesprzeć naszą misję symboliczną wpłatą: buycoffee.to/krosno24
Ja tam wybieram lochy i korytarze prowadzące z Krosna na Zamek Odrzykoński!
Ewentualnie wiatę KroMorsów na Zakolu Wisłoka.