DYSKUSJE
Wojna i inne nieszczęścia. Jak Krosno jest przygotowane na sytuacje kryzysowe
naopak
13.10.2025 12:35

Ja tam wybieram lochy i korytarze prowadzące z Krosna na Zamek Odrzykoński!

Ewentualnie wiatę KroMorsów na Zakolu Wisłoka.

naopak
na forum od stycznia 2025
kurnachata
13.10.2025 12:20

Bardzo ważny temat, dobrze wiedzieć że nasze Krosno jest gotowe na sytuację kryzysową. Jedynym ogromnym osłabieniem faktycznie jest ten sabotaż właściciela "wody polskie", likwidując studnie, kiedy nikt nigdy nie pił tej wody podczas często nawet wielogodzinnych braków. Tę wodę zawsze pobierało się do potrzeb higieny i sanitarnych.

kurnachata
na forum od listopada 2017
jaroslawplusk
13.10.2025 11:54

Mam nadzieję, że Ci którzy tak machają szabelką pierwsi ruszą na front, bo ja mam to gdzieś.W czasach kryzysu rzetelna i sprawdzona informacja jest na wagę złota. Sprawdzamy fakty i wyjaśniamy, zamiast siać panikę. Możesz wesprzeć naszą misję symboliczną wpłatą: buyGnojowica.to/Kompleks24

jaroslawplusk
na forum od października 2025
fitmen
13.10.2025 10:31
wyróżnione przez moderatora

Ważne, że na UM jest syrena alarmowa ale jak chcesz się ukryć to wykop sobie zieiankę. Masz też inną opcje do wyboru w razie ataku wroga na Krosno, stać się uchodżcą, bo tu nie ma się gdzie schronić przed atakiem wroga.

Owszem jest schron (obecnie magazen straży pożarnej) z czasów II wojny światwej przy ul. Lwowskiej "odnaleziony" przez pracowników UM ale czy ta budowla w obecnych czasach spełnia wymogi bęzpieczeństwa stojąc na powierzchni ziemi?

Cytat z k24 z dnia 18.05.2022:

"Pracownikom magistratu udało się odnaleźć 10 miejsc ukrycia, przy czym trzeba pamiętać, że do końca nie spełniają one definicji schronu"

fitmen
na forum od marca 2025
Adrian Krzanowski
13.10.2025 10:09
wyróżnione przez moderatora

W czasach kryzysu rzetelna i sprawdzona informacja jest na wagę złota. Sprawdzamy fakty i wyjaśniamy, zamiast siać panikę. Możesz wesprzeć naszą misję symboliczną wpłatą: buycoffee.to/krosno24

Adrian Krzanowski
na forum od października 2017
DYSKUSJE
TWOJE KONTO
  • Zaloguj się aby uzyskać dostęp do konta
PYTANIA, PROBLEMY, SUGESTIE
13 493 44 44
REKLAMA