Lepiej jakby pojawiła się inicjatywa dzięki której powstałoby więcej mieszkań na własność. Niestety perspektywa wiecznego najmu albo zakupu mieszkania za pół miliona nie jest zbyt atrakcyjna dla przeciętnego mieszkańca Krosna. Jak w takim tempie ludzie będą opuszczać Krosno to te parki, place zabaw czy piękne chodniki będą straszyć pustką jak Czarnobyl
PILNE!!!
Koniecznie potrzebny Budżet Obywatelski na naprawę Nadwisłockich Bulwarów.
Bo Panowie Gwarancyjni "papluszą", aż "miło"...:///
Podobnie jak przed rokiem, zadziwia mnie liczba inicjatyw dotyczących szkół i przedszkoli. To tylko pokazuje jak niedofinansowane są placówki oświatowe, skoro muszą szukać pieniędzy na infrastrukturę w takich konkursach :(
Ciekawe jak tam "tężnie" wybydowane z poprzednich budżetów, czy sa jakieś badania ich dobroczynnego wpływy na zdrowie czy może jednak sanepid powinien je zamknąc bo woda skażona e-coli i innym świństwem?
Kto miał zarobić na ich budowe zarobił a teraz niech się dzieje co chce.
Takie nasz serwis Krosno24 daje prawo do opinii wobec drogich inicjatyw z kwot pobranych od podatnika. Zdecydowanie niepotrzebne jest pobieranie wysokiego podatku aby co 100 metrów było centrum rekreacji z drabinkami i urządzeniami za 100 tysięcy, kiedy zainteresowany może sobie wykupić pobyt w ośrodku z prywatnej kieszeni. A tak urządzenia rdzewieją na deszczu bo mało kto dba o to. Koncerty też powinny organizować prywatne środki, przez wiele lat Jurek Owsiak był w konflikcie z gminą Kostrzyn. Mogła być delegacja do Jurka aby ten PolandRock był w Krośnie bo oni tam przy granicy z Niemcami mają wszystko a tu jest wykluczenie. Lecz pewnie się nie opłacało bo to nie płaci podatnik, tylko Jurek i na własnych zasadach z datków zebranych przez, niego.
Konkretniej nie możesz @kurnachata, który to z zrealizowanych pomysłów uważasz aż tak dziwny, że trwoni Twoje pieniądze? I co konkretnie jest tym "budżetem szalonym" czy "budżetem szalonego obywatela", rozwiń to "mistrzu", bo nijak nie pojmuję w tym może i moim szaleństwie gdyż podatki płacę w US Krosno?
Niestety punkt widzenia zależy od punktu w jakim się znajdujemy. Ja znów złożę pismo, aby zwrócić mi mój wkład w ten szalony budżet kiedy niestety ledwo wiążemy koniec z końcem. Festiwal dziwnych pomysłów za pieniądze podatnika trwa już tyle lat. Nie wiem czy znajdę gminę, urząd skarbowy który ma niskie podatki i później nie trwoni tego na budżet szalonego obywatela, gdyż to jest chyba ogólnokrajowa ustawa.
Super pomysł z parkiem na Hallera, największe osiedle Markiewicza nie ma urządzonych stref wypoczynku. Budowa chodnika na Lotników ważna dla wielu osób aktywnych fizycznie.
Informujemy o lokalnych inicjatywach i wspieramy obywatelską aktywność. Jeśli uważasz, że nasza praca jest ważna, możesz nas wesprzeć drobną kwotą: buycoffee.to/krosno24
Dlaczego nie ma żadnej inicjatywy dla osiedla Tysiąclecia .