DYSKUSJE
Zabijać, płoszyć czy podziwiać. Czy wilki są tak straszne, jak je malują?
krosnal
13.04.2025 18:26

Zastanówmy się ile my ludzie zjadamy zwierząt, ile zjadają nasze psy, koty i inne nasze pupile. Tak jak my, zwierzęta nasi mniejsi bracia robią to samo. Widziałem wilki, lisy, dziki itd. mógłbym wymieniać dalej ale co zauważyłem, każde z tych zwierząt żadnej istoty nie tknie jak jest syte bo nie zabijają dla przyjemności, a mam to naocznie widząc jak z miski mojego oczarka pożywiają się przy nim sroki, bo pies jest syty. Na koniec, jak wilk i jego rodzina są głodne to są źli i rodzice muszą coś upolować. Tak samo jest z nami, jak Polak głodny to zły, jak sobie poje to by się przespał, a co zjadł?

krosnal
na forum od listopada 2017
czteropak1234
13.04.2025 16:16

Mam pytanie, do tego marka co mu się kopiuj-wklej zacięło: Twoja stara też cie chciała usunąć tylko KK jej zabroniło? Co ty wogóle gościu piepszysz? Łowiectwo w Polsce to UE? Jakoś na rydzykowo - rolniczych spędach zawsze ich pełno, a to nie minister Szyszko który kolebał się na eventach rydzyka wymyślił prawo zakazujące wejścia do lasu bo panowie sobie polują? I co, to geniusze z Brukseli czy z PiS wymyślili, że jak jest polowanie to myśliwi mogą łazić po prywatnych działkach nawet wobec sprzeciwu właściciela? A co do własności to nick 12 ma rację, jak mi wilk owce dusi to kulkę powinienem móc mu posłać, jak w Stanach. Nawiedzonego wójta nawet nie skomentuję:))

czteropak1234
nick12
12.04.2025 08:12

Rolnik, hodowca powinien mieć prawo posiadania broni i w razie ataku na stado posiadać możliwość strzelania do wilków ale tylko na swoim terenie. Natomiast całe to mysliwstwo rozgonić na cztery wiatry. Stawiają ambony gdzie popadnie i walą ze strzelb i karabinów do bezbronnej zwierzyny. Jakim człowiekiem trzeba być by czerpać przyjemność z zabijania.

nick12
marekmarekmarek
11.04.2025 17:30

czteropak1234.To nie katoprawicowcy straszą wilkami.To pomysl twojej kochanej UE,zeby zmniejszyc populację wilków.Zaczela sie nagonka w mediach na te zwierzeta,wiec juz coś zapewne szykują geniusze z Brukseli.I przesatncie jezdzić po katolikach,bo to jest zalosne.Dzięki KK wielu z nas sie narodziło,dzieki temu,ze KK blokuje aborcje w Polsce.Twojego pieknego umysłu nikt nie jest w stanie ogarnąć,skoro nawet do wilki straszysz Kościołem Katolickim.

marekmarekmarek
na forum od maja 2021
olek66
11.04.2025 14:28
wyróżnione przez moderatora

To nie zwierzęta wkraczają na tereny zamieszkałe przez ludzi, to ludzie odbierają miejsce do życia zwierząt.

olek66
na forum od czerwca 2018
pwojt
11.04.2025 13:55

czteropak,

wszyscy wokół ciebie są idiotami...

dziękujemy ci za to, że jesteś i zawyżasz średnią! trzymaj się jakoś na tym zacofanym podkarpaciu! wszystkiego dobrego :)

pwojt
korzen0409
11.04.2025 13:50

Idąc tym tokiem myślenia człowiek nie mógłby zabić żadnego zwierzęcia, nawet świni.

korzen0409
czteropak1234
11.04.2025 13:23

Jak pisał Mark Twain, "żadna ilość dowodów nie przekona idioty". Prawicowe i katolickie media straszą wilkiem mieszkańców podkarpackich wsi, a zwłaszcza ludzi starszych i posiadających zwierzęta domowe. Wiadomo, łowiectwo trzyma z katoprawicowcami, bo się z tamtąd wywodzi, a wilkiem najbardziej straszą ci, którzy ich na oczy nie widzieli...

czteropak1234
naopak
11.04.2025 12:54

Cóż z tego, że Specjalista ma wiedzę i rację...

TUTEJSI "swoje wiedzom i swoje zrobiom", przy wsparciu "Swoich decyzyjnych".

Chociaż, kto wie?

Krośnianie wspierają "Drużynę Wilków"...może i do prawdziwych wilków podejdą rozsądnie.

naopak
na forum od stycznia 2025
Adrian Krzanowski
11.04.2025 11:57
Nie straszymy wilkami, ale wyjaśniamy, dlaczego ich ochrona jest tak ważna dla przyrody. Możesz wesprzeć naszą pracę, wpłacając niewielką darowiznę: https://buycoffee.to/krosno24
Adrian Krzanowski
na forum od października 2017
DYSKUSJE
TWOJE KONTO
  • Zaloguj się aby uzyskać dostęp do konta
PYTANIA, PROBLEMY, SUGESTIE
13 493 44 44
REKLAMA