Podejrzewam, że ,,czteropak1234" i ,,naopak" to jedna i ta sama osoba, która nie chce pisać tutaj tylko woli obrażać prywatnie i wyzywać innych od głupców, buców itp. :)
Pod koniec listopada Adacel bez problemu kupiłem w aptece na Wojska Polskiego lub na Mickiewicza.
Mam już czwartą receptę na szczepionkę. Od września szukam po atekach. Adacel wciąż niedostępny. Inne również. O tym portal nie informuje.
W 2021 roku w Ukrainie żyło 244 900 osób z rozpoznanym zakażeniem HIVW 2021 roku w Polsce rozpoznano zakażenie HIV u 1 367 osób w tym u 236 obcokrajowcówW Polsce odsetek osób zakażonych HIV jest niski i nie przekracza 0,1% podczas gdy w Ukrainie wynosi on 0,6%Z Ukrainy przybyła do nas ogromna liczba osób zakażonych wirusem HIV, głównie kobiet.źródła rządowe, puls medycyny, medonet
"Nasze społeczeństwo generalnie się nie szczepi" A rozumiem, że część obecnego społeczeństwa, która przyjechała z Ukrainy, jest już w pełni wyszczepiona wszystkimi obowiązkowymi w Polsce szczepionkami?
Podziękujcie "przyjaciołom" ze wschodu. Jako bonus dostaniecie hiv. Statystyki są nieubłagane.
Dlatego panie kurnachata należy się szczepić, szczególnie dotyczy to najmłodszych, którzy są najbardziej narażeni na infekcje (przykład? Zeszłoroczna plaga różyczki u niemowląt). No ale jak mają rodziów spod znaku Kaji Godek to na szczepienie nie mają co liczyć, raczej na kurację wodą święconą...
Ja bym się tak nie rozpiswał na temat chorób które zlikwidował PRL i nagle po wielu latch wracają. Gdyż pojawiają się wpisy, nawet od Polityków że przyczyna to wzmożona migracja, spory ruch między graniczny i kolejne wędrówki migracyjne.
Bywają tacy głupcy i buce jak "rewa" którzy sami zaczepiają prywatnie (jak to oni) a potem wyją po forach jak to się ich obraża, swoich epitetów oczywiście nie pamiętają. Jednak antyszczepinkowcy to stan umysłu....
A jak jeśzcze raz mnie zaczepisz niemoto to opublikuję co do mnie wysłałeś. Idź wyć na fora republiki czy tam innej szczujni.