Szanowny Pan redaktor mogłby przy okazji napisać jakie inwestycje powstały w mieście za czasów dawno minionego rządu. Na co i jak chojnie dorzucał się rząd PO i PSL. Pytam bo myślę, że nie tylko ja nie wiem. Pamiętam tylko, że "pieniędzy nie ma i nie będzie"
triador@ Nie mam nic przeciwko michalitom ani szkole. jeżeli tak to odebrałeś(aś) to przepraszam. mój wpis dotyczył nierówych szans szkół. Wszystkie mają swoje potrzeby ale Czarny Knur (sorry ale inaczej o tej kreaturze nie napiszę) rok temu przekazał michalitom 2 miliony a innym pokazał środkowy palec. To tylko jeden ale mocny przykład - jest więcej. Każda szkoła byłaby znakomita gdyby dostawała taką kasę. Czarny Knur zapomniał, że jego psim obowiązkiem jest wspierać wszystkie szkoły a nie wybrane według pisiego klucza. Dużo małych szkól nie ma nawet sali gimnastycznej, a ten pakuje miliony w szkołę, która ocieka kasą. Chyba każdy pamięta, że dziesiątki milionów dał na wille pisim pociotkom zamiast na edukację. Dobrze więc że Czarny Knur wraz ze swoją mafią odejdzie w niepamięć. W zasadzie powinien siedzieć.
Czy to przypadek , że członkowie partii pis posyłają swoje dzieci do szkół ktolickich czy mają taki nakaz od góry.
Trzymam kciuki za jak najszybsze powstanie sali dla dzieciaków. Z jednej strony narzekacie na nadmierną otyłosc dzieci i że spedzają całe dnie przed komputerem a z drugiej jak już pojawia się plan i projekt budowy to macie wielkie aleee...
Czytam, czytam i nie wierzę, co stało się redaktorowi Krosno24, że wyszczególnił merytoryczny komentarz triadora. Dotąd docenianymi przez niego komentatorami byli tacy, którzy posługiwali się nie argumentami, ale epitetami (cyt): pisia mafia, brunatna mafia, toruński szkodnik, pisie rodziny itp.
Nie napinaj się paulusiu, o komunie to ty wiesz niewiele, może popytaj prezesa jedynie słusznej partii. Za komuny robił karierę, pisał doktoraty i mieszkał w willi na Żoliborzu kiedy większość klepała biedę. O Urbanie to ty może w googlach coś czytałeś a ja pamiętam jego popisy w czwarkowe konferencje i wiesz co? Wypisz wymaluj gadał jak nie przymierzając Holecka albo Rachoń, a tobie blisko dzidziusiu do stażu, tylko nie u Urbana a u Orbana. To wasz jedyny "kolega".
Spokojnie, mieszkańcy mogą jeszcze wygrać z budową przedstawiając zagrożenie pożarowe od strony klatek i zabudowania dojazdu służb pożarowych.
Do wed. Nie wiesz nic o michalitach. Mają historię dłuższą niż "pisia mafia" czy "banda rudego". Dowiedz się o ofercie edukacyjnej choćby MZSP w Miejscu Piastowym. Kształci się tam tysiąc uczniów. Nikt ich do tego nie zmusza. Świadczy to o atrakcyjności tego ośrodka. Twoja siermiężna nowomowa świadczy o awersji do wszystkiego co katolickie. Quis ut Deus!
Mam nadzieję, że te szkoły "Michalitów" i te inne , pod wezwaniem innych "świętych" itd. itp., wkrótce po zmianie rządu i reformie edukacji, która jest konieczna, powinny stać się szkołami prywatnymi i jeśli ktoś chce kształcić tam swoje dzieci to ok., jak najbardziej, ale niech za to płaci. Szkoła winna być świecka na utrzymaniu państwa bądż samorządu, do wyboru. KK dostał już tyle, że wystarczy. Jak pięknie urządzają się rodziny w mieszkaniach w bloku za Urzędem Skarbowym ul. Składowa, a tam sidła zastawił wcześniej KK i miał powstać kolejny kościół, nie zliczę który ale chyba 50-ty. To, że pieniądze trafiły do oświaty jest ok., ale kolejka jest długa i inne placówki też mają potrzeby i aż kwiczą, a zostały pominięte bo nie po linii pis-u były i zostały bez niczego.
Wszyscy kłócą się o zasadność finansowania szkoły katolickiej prowadzonej przez zakon. A ja zapytam o inną rzecz. Czy faktycznie potrzebna Krosnu nowa szkola podstawowa? Kilka tygodni temu był artykuł o demografii Krosna i regionui wniosek z niego był oczywisty- region się wyludnia i rodzi się coraz mniej dzieci. Czy przy działających jedenastu szkołach podstawowych (tyle opisuje oficjalna strona miasta) faktycznie potrzebna jest kolejna, tym bardziej że po sąsiedzku jest całkiem spora SP14?