Wypięknieje nam kawałek Krosna , kiedy powstaną bulwary, Do tego będzie gdzie spacerować, bo bulwar ma dotrzeć do ul. Cichej, a stamtąd miała być zrealizowana z poprzedniego budżetu obywatelskiego ścieżka do ul Moniuszki (nie wiem, czy już powstała). Czyli wreszcie połączą się jakieś luźne odcinki. Do tego ma być odnowione oświetlenie na kładce na ul Fredy. Życzę pięknych realizacji! I pomysłów i pieniędzy na pociągnięcie tych ścieżek dalej - do Turaszówki i do Krościenka.
Ogród sensoryczny - świetny pomysł, bardzo dobrze, że powstanie. Ale czy lokalizacja jest już pewna? Może da się ją zmienić? Parki są potrzebne w miejscach, gdzie jest duże skupisko ludzi i jednocześnie takich, żeby można było w kilka - kilkanaście minut dojść pieszo - dzieci po szkole, matki z dziećmi, osoby starsze. A na Chopina są chyba raczej domy prywatne z własnymi ogródkami oraz ogródki działkowe, więc ich właściciele mają już gdzie wypoczywać i pewno nie będą zainteresowani nowym parkiem. Żeby dojechać samochodem, musiałby tam być specjalny parking. Myślę, że taki park jest bardzo potrzebny gdzieś bliżej bloków.
Wreszcie doczekamy sie bulwarów! Mam nadzieję, że oprócz tak potrzebnej ścieżki będą też nowe nasadzenia - drzew, krzewów, kwiatów i że roslinność nie tylko nie ucierpi, ale pas zieleni będzie pielęgnowany, może nawet poszerzany. Co do urządzeń sportowo - rekreacyjnych - moze nie są juz potrzebne? Jest ich bardzo dużo w okolicy (np. przy hali sportowej), a nie ma parku kwiatowego, np z różami. Trasa prowadząca od rynku na kładkę na ul Fredry mogłaby mieć bardziej estetyczny charakter, wyrażony właśnie nasadzeniami kwiatów. Może kiedyś znalazłby się tam pomnik Aleksandra Fredry? (A może nawet park. im A. Fredry? Przecież "Zemsta" związana jest z okolicą Krosna - to kolejny atut miasta, godny podkreślenia).
Ależ to proste panie semyo! Powtarzają jak mantrę brednie państwowej propagandy lejącej się codziennie z TVPiS info i radyja z Torunia. Myślenie mają wyłączone już dawno i dopóki nie zabraknie im na flachę, będą te brednie powtarzać, i nikt im nie wmówi że białe jest białe a czarne jest czarne!
Dla radiomaryjnej baraniny zawsze winni Rosja, Unia czy Tusk...wszyscy tylko nie katopisiacki nierząd wspierany medialnie przez rydzola.
Nie wiem dlaczego w budżecie nie uwzględniono budowę gipsowego pomnika matki boskiej murkowej....przecież Krosnu jest to bardzo potrzebne.
Nie narzekaj i nie płacz żewnymi łzami, że tylko polski rząd wprowadza podwyżki. Skok cenowy jest na całym świecie, a głównym powodem jest wzrost ceny gazu i paliw. Za którymi stoi Rosja, która poprzez zmniejszenie wydobycia automatycznie podnosi ceny. W ślad Rosji idą inni producenci surowców.
Wystarczy, że ciebie śmieszny wyborco PiS państwo urzymuje i wypisujesz tu te swoje brednie. Podatki to małe piwo przy podwyżkach, które funduje nam codziennie ten twój PiS.
black_crow masz rację w Krośnie podejmowane są inwestycje ale dla kogo ? dla ludzi 50+ , reszta wyjechała tyle w temacie
Plany reewelacyjne, trzymam kciuki za realizację. Niestety pewnie będzie trzeba doliczyć koszty monitoringu na bulwarach bo jak zauważył @goatman wiele osob nadal nie potrafi poszanować wspólnego dobra jakim jest przestrzeń publiczna. Mam nadzieję że kiedyś ktoś oprócz Centrum Aktywności Młodzieży wymyśli sposób jak tą młodzież w Krośnie zatrzymać.
Centrum Aktywności Młodzieży. Czy dzisiaj społeczeństwo, w tym wypadku ściślej - samorządowcy wiedzą co mówią i uchwalają. Chyba nie. Dla młodzieży do którego roku życia. Powyżej won to nie w tym wieku. Te słowa to ja już słyszałem bodaajże 10 czy 15 lat temuw w Argamedonie. CAM zaczyna mi się kojarzyć z patologią. Co może myśleć i robić człowiek mający naście lat nie mający żadnego doświadczenia życiowego.Dla niego jest ważna tylko kasa, bo nie widzi różnicy między słowem kasa a pieniądze, pudełko czy paczka , tabliczka mnożenia-kalkulator czy smartfon itd. Wspominam moje lata szkolne. Było stokroć lepiej, bo rząd nie dawał pieniędzy uczniom. Dzięki temu nie było pieniędzy na zbytki i jesteśmy normalnym społeczeństwem.