DYSKUSJE
Wymuszenie pierwszeństwa. Poszkodowana pasażerka motocykla
ToSemJa
19.11.2021 15:05

Cała ta zieleń jest tam od czasów powstania "biurowców" nikt się nigdy nie zainteresował wycinką i nasadzeniem nowych zieleńców z uwagi na panującą ideologię eko. Niestety sami sobie jesteśmy winni.

ToSemJa
na forum od listopada 2017
black_crow
19.11.2021 11:57
wyróżnione przez moderatora

@Rene, przez progi trzeba przejeżdżać wolno - taki jest sens ich zastosowań- wtedy zawieszenie nie cierpi

black_crow
na forum od kwietnia 2019
sanchez
19.11.2021 07:07

Tam i nie tylko tam pasuje albo wyciać calkowicie albo popodcinac nasadzone bez pomysłu i planu krzewy i drzewka ktore bardzo ograniczają widoczność,od tego bym zaczął. Czasem trzeba poł auta wystawić zeby cokolwiek zobaczyc,a wtedy moze dojsc do nieszczesliwego zdarzenia.

sanchez
na forum od stycznia 2020
ToSemJa
18.11.2021 19:55

Fiksacja wzroku i zaciśnięcie przedniego hebla. Nie miałem nigdy sprzętu z ABSem stąd mogę domyślać się że brak doświadczenia młodego kierowcy doprowadził do tej kolizji/wypadku. Szkoda dziewczyny, i sprzętu chłopaka wiem jak to jest z pierwszym moto, więc wyrazy współczucia i zdrówka dla Pani.

ToSemJa
Rene
18.11.2021 18:48

Odnosząc się do niektórych wypowiedzi chciałbym zwrócić uwagę że zakaz zatrzymywania i postoju ( nie parkowania ) już dawno jest przy tej drodze i SM dosyć skutecznie wyleczyła tych co tam stawali. Po drugie tak, progi ,progi dla niektórych to jedyny sposób. Tylko dlaczego ja i tysiące innych kierowców co tam jeżdżą mają cierpieć i ich zawieszenia z tego tylko powodu że się ktoś zagapił.

Rene
kurnachata
18.11.2021 17:24

Też się łapie na tych wyrobionych myślokształtach że zwracam uwagę przede wszystkim na duże obiekty jak inny pojazd a pomijam nieszczęśliwie takie motorki wzrokiem. W sumie za moich czasów też były takie motorki produkcji krajowej Romet, ale raczej do szaleństw gdzieś na polnych drogach a nie w ścisłym ruchu.

kurnachata
asdfg
18.11.2021 15:34

KIEROWCA SAMOCHODU ZAWINIŁ TO FAKT. DLACZEGO GÓWNIARZE NIE SĄ W SZKOLE TYLKO ROZBIJAJĄ SIE PO DROGACH ?

asdfg
black_crow
18.11.2021 13:51

@lalala123 jest na to bardzo proste rozwiązanie: znak zakazu parkowania, znak ograniczenia prędkości i dwa orogi zwalniające. Koszty nieduże a poprawa bezpieczeństwa znaczna. Poza tym proponuję zatrudnić kogoś do pilnowania parkingu bo niektórym mistrzom przydałaby się lekcja parkowania w postaci mandatu

black_crow
na forum od kwietnia 2019
lalala123
18.11.2021 13:13

Niestety wyjazd z tego parkingu jest bardzo utrudniony. Samochody parkujące wzdłuż drogi w znacznym stopniu ograniczają widocznoć. Nie wspominając już o prędkości jaką rozwijają niektóre samochody jadąc od strony VIVO

lalala123
na forum od listopada 2021
DYSKUSJE
TWOJE KONTO
  • Zaloguj się aby uzyskać dostęp do konta
PYTANIA, PROBLEMY, SUGESTIE
13 493 44 44
REKLAMA