Jak to jest, że pomimo bez cukru to jednak słodzone? Robienie siebie samego w głupka?
Pasza dla wegan też wydziela mnustwo co2. W dbałości o środowisko nie jem tego.
Najważniejsze, by każdy restaurator pamiętał, aby produkty użyte do przygotowania potraw były ŚWIEŻE!
Rośliny tak , ale z własnego warzywniaka te z marketu lub giełdy to sama chemia . Ktoś powie że mięso jest też niezdrowe, zgada się ale ssaki mają w organizmie mechanizm oczyszczający i coś z tej chemii wyrzucą z siebie natomiast rośliny uprawiane na skalę przemysłową pryskane regularnie pestycydami chłonął tę trutkę całe swoje życie.
A co z ofertą deserów i lodów? W dużych miastach w cukierniach można kupić też lody wegańskie, do tego bez cukru, słodzone np. syropem klonowym, a w Krośnie? Przydałyby się tez inne desery z mniejszą ilością cukru, bitej śmietany itp.
Burger bez mięsa to nie burger. Tak samo inne dania wegetariańskie/wegańskie nie powinny się nazywać tak samo jak dania mięsne.
Miłosnicy miesa moim zdaniem powinni spróbować wielu dań wege ale ... jeżeli są tak samo bez smaku jak większość potraw w barach/restauracjach to nie będa im smakować.
Ciezko pracujacy u kapitalisty na trawie dlugo nie pociagnie.
Kapitalista moze to zrez bo on tylko pieniadze liczy na komputerze a to nie wymaga zbytniego wysilku.
Jak wygląda tygrys , lew , lampard czy gepard , a jak hipopotam , słoń czy krowa ?
Zawsze mięso ! , a że jest niezdrowe ? Życie też jest niezdrowe bo wiadomo jak się kończy
Bezmięsne i beznabiałowe danie nie może być smaczne. Człowiek do życia potrzebuje mięsa. Ten cały bezmięsny cyrk to moda, podobnie jak rurki i sojowa kawa.
lepsze to niż wymiona krów zmielone włożone we flak.