DYSKUSJE
"Wolne media, wolni ludzie!". Protest w obronie TVN [SEJM PRZEGŁOSOWAŁ USTAWĘ]
orlandus
13.08.2021 10:26

Do Babinetza wnioskuje o 700 plus bo ceny tak kurcze skakaja że za nie długo nie starczy do 10- tego

orlandus
na forum od listopada 2017
orlandus
13.08.2021 10:21

Do demonicus nie ma się co "napinac" z pisiorami. Będziemy rozmawiać jak przegrają wybory chyba że tak jak ostatnio zrobią reasumcje (nie wiem czy dobrze napisałem) i powtórzą wybory.

orlandus
orlandus
13.08.2021 10:03

A co do Pana Pawła pewnie Kurski mu obiecał sylwester z dwójką lub jedynka. oglądalność 40 mln rodaków tak jak za komuny słuszny jeden program. Brawo brawo i jeszcze raz brawo. Ha ha aż czekać jak za Glińskiego będzie Kukiz. Śmiechu . K...a warte.

orlandus
orlandus
13.08.2021 09:57
wyróżnione przez moderatora

Witam kiedyś był założony temat nepotyzm wg pis. Praktycznie temat umarł dlaczego a no dlatego że w Krośnie 70 procent mieszkańców popiera partie rządząca. I nie ważne jest to że dwukrotny kandydat na prezydenta miasta Krosna dostal/ nie dostał funkcje w spółce skarbu państwa nie wiem i nie chce wiedzieć. Partia rządząca żeruje właśnie na takich zachciankowych miastach. Nie wiem jaki pałac ma Pani Frydrych ale wiem jaki Pałac ma Pan Piotrowicz. Ja i wielu innych obywateli Rzeczpospolitej nigdy się nie dorobimy takich cudów. Dlaczego a to dlatego że utrzymujemy właśnie takich darmozjadów. Zadaje po raz kolejny pytanie co Pan Towarzysz Piotrowicz Zrobił dla Polski???Co zrobił dla Krosna i Odzykonia??? A teraz do Pana Babinetza jest mi wstyd że pochodzisz z Krosna . Wstyd wstyd i jeszcze raz wstyd. Podobno Walczyłeś o Wolną Polskę!!!

orlandus
reaktywator
13.08.2021 07:14

@semyo, rzecz w tym, że suweren o którym mówisz to nie tylko @@abajurek33_dariuszek_katana i im podobni, suweren to również większość Polaków czerpiąca swoją wiedzę nie z tvpis lecz z niezależnych od PiS i Rydzyka mediów, z których się dowie i zrozumie jaki poziom moralny władza reprezentuje i jak dalego potrafi siebie i niektórych upodlić wprowadzając system tarowiczan.

Poniżej kilka przkładów o których ogólnie min. wcześniej wspominałem, a rozwinięte w art. red. Stankiewicza:

"Prezes PiS gotów jest dziś zapłacić dowolną cenę za każdy dodatkowy głos w Sejmie. W cenniku są stanowiska w parlamencie, warte dziesiątki tysięcy miesięcznie posady w spółkach skarbu państwa, przychylność instytucji państwowych na czele z CBA. Tak rozbudowanej korupcji politycznej nie było w polskim Sejmie nigdy dotąd. A wchodzimy właśnie w okres, gdy Jarosław Kaczyński będzie musiał coraz więcej płacić za utrzymanie władzy — pokazały to głosowania nad ustawą anty-TVN.

Wśród polityków spekuluje się, że w PiS działa specjalna komórka zajmująca się kuszeniem lub szantażowaniem posłów opozycji — wszystko po to, by zdobyć dodatkowe głosy dla PiS.Faktem jest, że dziś za hołd złożony Kaczyńskiemu szeregowy poseł opozycji może liczyć na sowitą nagrodę, nawet posadę za kilkadziesiąt tysięcy miesięcznie.Dlatego właśnie pięcioro posłów zdradziło Jarosława Gowina, gdy odchodził z rządu. Od PiS dostali obietnice karier i apanaży.Stanowiskami i miejscami na listach PiS Kaczyński kusi też ludzi Pawła Kukiza oraz posłów niezrzeszonych. Bez ich poparcia ustawa anty-TVN nie zostałaby uchwalonaTyle że z taką łapczywą większością nie da się stabilnie rządzić. Dlatego w Sejmie panuje powszechne przekonanie, że wiosną czekają nas przyspieszone wybory.

...Najbardziej widowiskowy jest przykład wiceministra obrony Marcina Ociepy, który kilkakrotnie zmieniał zdanie — raz sugerował, że odejdzie z Gowinem, innym razem, że pozostanie w rządzie. Z rządu odszedł, ale został w PiS, opuszczając Gowina. — "Zakiwał się". Politycy PiS wywierali na niego ogromną presję. Były groźby, a jednocześnie oferta stanowisk ministerialnych — mówi Onetowi jeden z polityków lojalnych wobec Gowina.

...

Kukizowiec Jarosław Sachajko przekonywał reporterkę TVN24, że doszło do niewinnej pomyłki: "Przepraszamy. Ale czy ktoś przez to umarł?" — rzucił.

Tyle że to znaczy, iż kukizowcy mylili się hurtowo, bo w kilku wcześniejszych głosowaniach też głosowali razem z opozycją — choćby w sprawie wprowadzenia pod obrady Sejmu informacji prezesa NIK o niekorzystnych dla PiS kontrolach.

Sachajko oczywiście nie mówi prawdy, bo kukizowcy zmienili zdanie pod wpływem oferty handlowej z PiS. Co było stawką? Znamy tylko plotki. W grze miała być posada wicemarszałka Sejmu, którą PiS odebrałoby Piotrowi Zgorzelskiemu z PSL. Tyle że kontrolująca Senat opozycja z miejsca zagroziła, że w odwecie odwoła wicemarszałka Senatu Marka Pęka (PiS).

Wiemy za to, że Sachajko — dawny analityk kryminalny w prokuraturze, z doktoratem z uprawy ziemniaka i pszenżyta jarego — marzy o stanowisku ministra rolnictwa i konsekwentnie popycha Pawła Kukiza w kierunku PiS...

Dziesiątki tysięcy miesięcznie dla posła

Ale prawda jest taka, że Kaczyński kupił już bodaj wszystkich posłów, których łatwo można było kupić. Teraz transfery będą trudniejsze, a cena wyższa. A przecież stawki są już horrendalne.

Powracający do PiS poseł Lech Kołakowski dostał posadę w Banku Gospodarstwa Krajowego wartą ok. 40 tys. zł miesięcznie. Posłanka Małgorzata Janowska, która wyszła z PiS pod koniec czerwca, i w Onecie utyskiwała na zamordyzm w partii oraz propagandę TVP, szybko wróciła do Kaczyńskiego — oczywiście za godną stawkę. Właśnie obsadziła na fotelu szefa jednej ze spółek grupy PGE swego przyjaciela Andrzeja Legeżyńskiego — i to mimo sprzeciwu związków zawodowych.

Kontrolowany przez CBA dawny poseł PiS Arkadiusz Czartoryski także wrócił na łono partii, a glejt niewinności wystawił mu na konferencji prasowej sam Kaczyński — jeszcze zanim dochodzenie CBA na dobre się zaczęło.

Wszyscy oni wrócili do PiS za pośrednictwem Bielana. Także on od roku rozbija Porozumienie...

wiadomosci.onet.pl/tylko-w-onecie/sejm-wysokie-sta(...)

I w tym właśnie problem, że suweren nawet świadomy, w czasie próby jest niezmobilizowany i nie zawsze na wybory chodzi jak ten PiSiacko_Rydzykowy, który narzuca Polsce rządy, a później ich stal życia i bycia. I właśnie dlatego wg nich trzeba zniszczyć m.in. niezależne media, żeby przypadkiem nie dotarły one do suwerena jeszcze potrafiącego myśleć, który dojrzałby w nich prawdziwą twarz władzy, a może i swoją.

reaktywator
pkc11
12.08.2021 23:58

kupcie redaktorowi koszulkę bo chodzi w jednej KONSTYTUCJA jak bolek,trochę smaku...

pkc11
Konto zablokowane
semyo
12.08.2021 20:24

Problem polega na tym że suweren nie wie o co w tym w tym chodzi suweren żyje tym czym nakarmi go reżimową tv. Suweren żyje 500+ krowa + idiota+reszta go nie interesuje wogole ważne aby na jabola było.

semyo
Konto zablokowane
wed
12.08.2021 20:10

katana - hańba pisze się przez samo "h". Problem dzisiejszej Polski to ludzie, którzy są dziś przy władzy. Prymitywni, niedouczeni, ledwo kończący szkołę (PolskęZbaw nawet nie uzyskał promocji i tylko dzięki komunistycznemu ministrowi przepchnęli go dalej), słoma w butach, pazerność na kasę i brak wszelkich norm etycznych, nie mówiąc już o honorze. Podobna grupa ludzi dorwała się kiedyś do władzy w Rosji w 1917 roku i w Niemczech w 1933. Wiadomo jak to się skończyło.

wed
Iker
12.08.2021 19:32
wyróżnione przez moderatora

Sprzedajcie swoje niemieckie auta, chińskie i japońskie telefony i komputery, amerykańskie fordy mustangi, nie pijcie ruskiej wódki. Chodzi o wybór, mogę sobie słuchać takiej tv jak mnie pasuje, a takie pierd... że niemiecka czy amerykańska mnie nie interesuje, zacznijcie od kupowania tylko polskich rzeczy, to wam nie przeszkadza ze większość nie jest polska? Porażka

Iker
demonicus
12.08.2021 18:16

...niech żyje polska socjalistyczna republika radziecka. Jarku prowadź nadal na wschód. 30% prawdziwych Rosjan, mieszkających na wschód od Łężca cię popiera. Wystarczy już istnienia tego bękarta traktatu wersalskiego.

demonicus
Konto zablokowane
/10
W polu powyżej wpisz numer strony, do której chcesz przejść
DYSKUSJE
TWOJE KONTO
  • Zaloguj się aby uzyskać dostęp do konta
PYTANIA, PROBLEMY, SUGESTIE
13 493 44 44
REKLAMA