Odnosząc się do tytułowej walki z wirusem to nikt z nim nie walczy. Łagodnie przechodzących te chorobę przymusza się do pracy. Jedynym argumentem przeciwko podejmowaniu pracy jest dodatni test, a ten z powodu kolejek, lub późnego zgłoszenia się na wymaz właśnie z powodu łagodnych objawow pewnie będzie ujemny. Pracownicy ci mogą pracować i robią to narażając innych na zarażanie. Myślę że tak jest w całym kraju.
Życzę zdrowia
tak siedzię i liczę, na dzień 22,10,2020r. w Krośnie i powiecie zachorowało 579 osób z tego zmarło 8 osób, czyli śmiertelność tej strasznej choroby w naszym rejonie to 1,38%. A jakby wziąć wszystkich mieszkancow czyli około 157 tyś, to mamy 0.005%. Straszna zaraza, te liczny są zatrważające.
Wy weżcie zróbcie jakiś wywiad z Panem Przytockim, bo w sklepach ludzie opowiadają, że w Krośnie nie ma kontroli, bo Przytocki robi na złość PiSowi. Ja nie wiem, czy pisowcy takie rzeczy rozpuszczają wśród ludności, czy po prostu w takim ciemnogrodzie mieszkamy.. Osobiście słyszałem i to nie raz...
A tymczasem pracownik TVP objaśnia jak to wyglądają statystyki zarazy :
Uwaga! do europy dotarł kolejny niebezpieczny wirus- tropikalny dengi, są już pierwsi zakażeni, niestety wszyscy objawowi.
https://youtu.be/1Cm-u4tHCGk