Kamienica bardzo ladna, jak najbardziej ok ALE start inwestycji powinien odbyc sie na drodze wolnego przetargu dla wszystkich zainteresowanych developerow, a nie z gory oddane dla TBSu.. Szczegolnie w takiej lokalizacji!!
Ludzie skąd tyle nienawiści w was ?!?!?!? Ja wiem, że o gustach się nie dyskutuje, ale w waszych wpisach nie chodzi o to ładne, czy nie ładne (mnie się akurat bardzo podoba - ładnie wkomponowane w okolicę, nadając jej nowoczesny charakter), tylko co za .... na to pozwolił i ile wziął za pozwolenie. Ludzie przystopujcie !!!!! Tam rosły tylko krzaczyska i po za chaszczami nie było tam nic !!!!!
Wszyscy widać mają "polewę" z tej luki, bo jak Pani Sowa coś palnie to palnie. Luk u nas Pani ci dostatek, ale działki drogie w środku miasta, to se włodarze i prezesi zapewnili na staroś dodatkową emeryturę. Miasto tak biadoli, że na nic pieniędzy nie ma, ale ta inwestycja, to rekordowe tempo, pewnie prezes TBS-u zbierał z czynszów lokatorskich te 5 lat. Mam jeszcze jedną uwagę, czy odpowiednie służby zainteresowały się, dlaczego na tym skwrze drzewa i krzaki zostały wycięte w trakcie okresu lęgowego ptaków?. Proponuję akcję #lukiwkrośnie, nominuję Panią Sowę.
Zebrać sie w kupe i złożyć sie z kasa na dobrego prawnika
Najlepiej Romana Giertycha lub innego z warszawy
Pozwać miasto o grube miliony
A do tego jeszcze beda musieli to wyburzyć
wtedy postowią wam nowy skwerek i jeszcze cos dorzuca.
Dalej juz nie bede podpowiadał
Ale takie sprawy prosto sie wygrywa
W naszym magistracie jak sobie coś ubzdurzą to nie ma zmiłuj.
Jest jeszcze jedna luka "za duża". Tam gdzie jest fontanna. Przecież tam upchneło by się kilka mieszkań.
Miasto się wyludnia a my budujemy mieszkania.
Urząd potrafi to uzasadnić. Pamiętam jak uzasadniali likwidację targowiska na ul. Zręcinskiej.
A jak pieknie broniono wizytówkę miasta czyli targowisko przy ul. Legionów. I wybronili!
"Człowiecze broń swojego gniazda z którego wyszedłeś."
A gdzie młodzi mają mieszkać?? A ile takich zabranych zielonych skwerów jest na Osiedlu Szczepanika i innych. Podejrzewam że wypowiadali się właściciele mieszkań pod "wynajem" gdzie już w takim Małym Krośnie nie wiedzą ile brać i wyskoczy im paru klientow. Z resztą skwery zielone na osiedlach to nic innego jak miejsca wypróżniania się czworonogów po których niestety właściciele nie sprzątają a utrzymywana przez Nas Straż Miejska nic w temacie nie robi. Za przeproszeniem "obsrane chodniki, alejki i Wasze zielone zakątki. Nie jestem maruda ale czego wszystko inwestycje miasta są od razu mocno krytykowane. W turaszowce mieszkają młodzi ludzie właśnie z takich inwestycji i z tego co wiem bardzo sobie chwalą swoje kilkadziesiąt metrów a i z wymarłego osiedla powstało całkiem fajne miejsce.
Oj, zdjęcia faktycznie ładnie podrasowane, ale nie tam gdzie trzeba. Sama się zastanawiam, dlaczego trzeba wszystko wybetonować? A potem się ludzie dziwią, że gorąco, że nie ma czym oddychać. A jak tu oddychać i dobrze się czuć w samym betonie i spalinach? Naprawdę nie było innego miejsca na kamienicę? Kiedy w końcu ruszy trend na dodawanie zieleni w miastach? Przydałoby się więcej parków! https://www.datalab.pl/pl~84,ms-opole.html
Mnie się wydaje, że stare rondo też jest za duże. Zamiast niego mógłby tam stanąć duży okrągły blok z antenami 5G.
w centrum miasta ma być jak w centrum miasta a jak komuś brakuje zieleni to niech zamieszka pod lasem.