Szyjcie szyjcie super inicjatywa!!! P.S. Inne służby też ich nie mają;)
Przychodzi krawcowa do szwalni. Ma pań gr. inwalidzką NIE to proszę iść do tego lekarza on pań załatwi !!! Chamstwo w tym kraju sięgnęło zenitu !!!
A co z ludźmi którzy zmarli na podłodze w domu bo karetka odmówiła przyjazdu ???
Niektorzy lekaze twierdza ze maseczka po wypraniu nadaje sie nadal do urzytku.Czyli nie wyzucac tylko prac to bedzie wystarczajaca ilosc.
Bella123
Obecne zalecenia WHO wręcz zabraniają używania maseczek bawełnianych.
Zalecenie WHO dotyczy w szczególności służb medycznych, osoby cywilne mogą robić wszystko czego prawo im nie zabrania.
Natomiast jeżeli zabraknie środków ochrony certyfikowanej...możesz użyć czego chcesz: podpaska, onuca itp.
NUK2009.
A co jeżeli nie ma juz dostepu do tych jak piszesz certyfikowanych maseczek ? Mają nie uzywać kolorowych bo co ? bo WHO zabrania ? Wydaje mi się że lepsze takie bez atestu niż żadne !!!. Zdrówka życzę .
Taka mała rzecz, a cieszy...........
Patrzcie na codzień obrzucamy się róznymi epitetami, obrażamy, posadzamy, a jak trwoga potrafimy się zebrać, zjednoczyć, pomagać ........... tacy juz jesteśmy, ale jakby to było na codzień, nie tylko w chwilach grozy, zarazy, nieszczęścia.......... zycie mamy jedno i tak krótkie, a tyle zła wyrządza człowiek człowiekowi ..............
Bywajcie zdrowi i lepsi z dnia na dzień, bo ten czes moze tez jest po coś .....
Bardzo cieszy i wzrusza taka chęć pomocy służbom medycznym. To naprawdę niesamowite, że tyle osób chce pomóc.
Jest jednak jeden szkopuł...maseczki bawełniane nie chronią i są wręcz zakazywane przez WHO! Pracownicy medyczni powinni o tym wiedzieć.
Wiem, że kolory i wzory są kuszące, ale dopóki można, należy korzystać tylko z maseczek certyfikowanych.
Moja przyjaciółka szyje maseczki.
Jestem z niej bardzo dumna.
Jak sama powiedziała mam siedzieć w domu i narzekać na nudę?
Brawo dla wszystkich którzy poświęcają swój czas. Ten wirus zbliża i jednoczy ludzi szkoda tylko że również zabija i przynosi tyle krzywd...