żarówkę można wyrzucić przy okzji czego??? spaceru??? nie rozumiem genowefa genowefa... Sprawa jest prosta... Starą żarówkę zostawiasz tam, gdzie kupujesz nową... Łatwiejszego rozwiązania nie widzę... Baterie tak samo... Nikt zdrowy chyba nie nosi starych baterii czy żaówek, żeby gdzieś PRZY OKAZJI wywalić do kubła... No chyba, że w Kołobrzegu... Mieszkałem tam 8 lat i nie dziwi mnie to...
byłam nie dawno w Kołobrzegu i tam widziałam np obok alejek spacerowych nie duże pojemniki na żarówki baterie i cos tam jeszcze -nie pamiętam. Przy okazji można wyrzucić. Baterie można u nas w sklepach wyrzucić ale zarówkę? gdzie?;specjala wyprawa do punku zbiórki?
Moze idzmy za przykładem innych miast gdzie organizowane sa zbiórki elektrośmieci czy malukatury a dostaje siw np drzewko . Bądźmy bardziej eko, rozwijajmy się a niestojmy w miejscu. Patrząc na nasz sposób segregacji gdzie papier palstik i metal ląduja w jednym worku a śmieci zamiast wrzucac do wlasnych pojemników na odpady lądują w miejsckich to uważam ze społeczeństwo Krośnieńskie jest wsteczne. Przyklad jem arbuza pod domem ale i tak nieoplaca mi sie rzucić resztek do swojego kompostownika które posiadam wole przejść przez droge i walnąć tą łupe do miejskiego kosza na śmieci. Przyklad autentyczny zaoberwowany kilkakrotnie jak nie z arbuzem to z obierkami po ziemniakach. Taka to nasza kultura więc o czy tu mówić m śmieci , elektrośmieci i tak albo wyladuja w rzece albo w lesie . Niektórzy poprostu maja sieczke w glowie a nie mózgi i niereprezentują soba nic poza chamstwem i pustką
Tak, przez chwile brakowało tego punktu odbioru i wszystko lądowało w kontenerze śmieciowym. Dziś znów stary telewizor po przetopieniu wraca do nas w nowej formie.
hm, np kup sobie żarówkę np w Lidlu czy Biedrone i zostaw tam starą,,,Prędzej wyrzucę żarówkę przy okzji saceru niż zakupów. Poza tym te pojemniki maja kilka oddzielnych komór na różne drobne odpady elektrotechniczne, Ja raczej nie nosze starych baterii i żarówek na zakupy i zawsze mam zapas nowych w domu więc nie latam z każdą zurzytą do sklepu