DYSKUSJE
Z sympatii do osób z autyzmem. Niebieski Marsz w Krośnie
Niki_Manifesto
04.04.2019 21:17
wyróżnione przez moderatora

triador: jeśli chcesz kupić specjalistyczną zabawkę sensoryczną, a tylko taką warto, jest wiele rodzajów takich zabawek i gier - zapamiętywajki i skojarzanki typu memory, dmuchajki, labirynty i tunele do przeciskania, gry w emocje, gniotki i glutki antystresowe, puzzle dźwiękowe, klocki dotykowe, przewlekanki i inne. Są też doskonałe interaktywne książki dotykowe, dźwiękowe autorstwa Herve Tullet. Część z tych zabawek i gier, szczególnie tych drewnianych znanej marki jest dostępna stacjonarnie w dobrze zaopatrzonych sklepach zabawkowych lub z takim działem, o wiele więcej w sklepach internetowych. Podpytaj np. w Klubie Rodziców Autyzm Krosno na Fb

https://pl-pl.facebook.com/KRKrosno/

albo stacjonarnie w przedszkolu Montessori na Krakowskiej w Hermesie, które będą odpowienie dla tego wieku i stanu zaburzenia.

Niki_Manifesto
na forum od listopada 2017
magickol
04.04.2019 18:07

Także uważam że taki marsz powinien odbyć  się w weekend. Wtedy też wzięłabym w nim udział z moim dzieckiem autystycznym

magickol
triador
04.04.2019 14:30

Witam. Mój przyjaciel ma 7 letnią córkę z dość poważnym autyzmem. Jedziemy do nich na kilka dni. Myślę o prezencie dla tej dziewczynki i niestety nic do tej pory nie wymyśliłem. Co kupić takiemu dziecku, żeby się ucieszyło?  Proszę o podpowiedź tylko te osoby, które mają dzieci z autyzmem lub specjalistów pracujących z takimi dziećmi. Z góry dziękuję.

triador
Jon
04.04.2019 13:29

Światowy Dzień Świadomości Autyzmu wypada 02 kwietnia i wtedy wszyscy solidaryzują się z ludzmi dotkniętymi autyzmem, zapalają niebieskie światła, ubierają się na niebiesko, ale i też organizują marsze. Nie można tego przenieść na niedzielę, bo komuś nie pasuje w tygodniu. Wystarczy, że powstał ten artykuł, dzięki któremu ta informacja dotrze do szerokiego grona ludzi.

Jon
maniek75
04.04.2019 11:43

A może by tak w niedzielę a nie w tygodniu jak większość w pracy !!! jeżeli naprawdę zależy wam na dotarciu do społeczeństwa !!!

maniek75
DYSKUSJE
TWOJE KONTO
  • Zaloguj się aby uzyskać dostęp do konta
PYTANIA, PROBLEMY, SUGESTIE
13 493 44 44
REKLAMA
Reklamę wyświetlono 5157 razy