Po co kolejny kościół? Ludie, przecież jest tego perłno, po co kolejny. I to pomiędzy blokami. Dajcie odetchnąć już do tej wiary całej.
Krosno24 i jak sprawa z tą działką? Udało się zebrać wymagana ilość podpisów? Czekam na decyzje końcowa w tej sprawie gdyż jestem za budową mieszkań, gdyż czekam już kilka lat na mieszkanie. .
wed: mieszkania dla ludzi, mieszkańców Krosna i okolic a kompleks kościelny - wiesz jaka to jest różnica? Między dostatkiem, poczuciem bezpieczeństwa i zapewnieniem warunków mieszkaniowych dla mieszkańców Krosna a profitami, pomnażaniem majątku i potęgą władzy kościelnej z Watykanu. Przepaść ogromna.
Mnie tam wszystko jedno co postawią, byle było ładne. Jeśi wygra kościół to najlepiej żeby był od razu zabytkowy. To przyciągnie turystów. A tak na poważnie czy jest sens się kłócić ? Gdyby chodziło o wysypisko śmieci czy coś w tym stylu to bym zrozumiał, ale kwestia kościoła czy bloków to nie jest wybór między dżumą a cholerą. Co stanie to będzie fajne. Co do kwoty to cieszmy się że chociaż kosciół zaplaci polowę. Po kolejnych wyborach już nawet nikt Prezydenta się nie będzie pytał o zgodę tylko po prostu decydenci z Torunia każą stawiać jak w klasycznym państwie wyznaniowym.
Przecież sam kościół to mało, Jeszcze plebania potrzebna jest. Plebanów będzie ze czterech, duża musi być. No i jeszcze ogrodzić trzeba, ogród ładny być musi też. I brama, żeby zamykać wszystko na klucz. Biura na plebanii być muszą, aby urzędować i kuchnia duża. A jak z finansami kiepsko będzie, zawsze samorząd coś skapnie po cichu. A, zapomniałam : i wieża, wieża koniecznie. W kształcie fallusa z dzwonkami.
Dosyć jest w Krośnie kościołów ! Krosno jest ciemnogrodem? Niedługo wprowadzą obowiązek chodzenia do kościołów i pdpisywania listy obecności!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
husarz@ woli trend na sukienkowych pedofili:) za parę groszy gotów własne wnuki stręczyć:)
Krosno24 czy juz coś wiadomo w sprawie działki? ???